De eer aan mijn moeder voor deze overheerlijke muffins op zondag! Zelf kookt en bakt mijn moeder ook graag en had zij deze muffins in ‘gezond bakken’ zien staan. Ze heeft wel wat aanpassingen aan het recept gegeven, zodat het recept geheel ‘mama’s muffin’ wordt!

Het handige aan deze muffin is, dat je alles alleen maar in de keukenmachine hoeft te doen. Dus het is ook nog eens heel snel klaar! Bovendien zijn deze muffins zowel gluten- als graanvrij. En daarom veroorzaak je met deze muffin geen bloedsuiker piek, in tegenstelling tot de chocolade muffin die je in de supermarkt koopt.

Ingrediënten: (6 tot 8 muffins)
– 100 gram amandelmeel.
– 50 gram kokosrasp
– 20 gram zeer fijn gemalen bruine quinoa of lijnzaad
– 5 grote medjooldadels ontpit
– 1 kleine rijpe banaan
– 2 biologische scharreleieren
– 2 eetlepels roomboter op kamertemperatuur.
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel vers gemalen vanille poeder.
– snufje zeezout
– 75 gram pure gehakte chocolade.
– snufje kaneel
– handje amandelschaafsel.

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de muffinvormpjes klaar. Maal alle ingrediënten samen behalve de chocola. Doe het over in een kom en voeg al roerend de chocolade snippers toe. Vul de vormpjes tot net onder de rand met deeg. Bak de muffins circa 20 minuten in de oven tot ze mooi bruin en gaar zijn. Bekleed de bovenkant met wat amandelschaafsel. En laat de muffins afkoelen. Geniet ervan!

Mama bedankt!!

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.