Dit is mijn favoriete lunch salade. Op dinsdag heb ik vaak een lange dag en dan is het heerlijk om 3 kwartier tussen de middag te genieten van deze salade. Het is wel een hoop kauw werk. Want dat je moet kauwen bij deze lunch staat voorop. Vooral bij rauwe groente is het belangrijk dat je goed kauwt, anders gaat het gisten in de darm en krijg je problemen met je spijsvertering.

Ingrediënten
20 gram rucola
30 gram bladspinazie
30 gram veldsla
Geitenkaas
50 gram geroosterde pijnboompitten
75 gram radijs
3 dadels

 

Dressing
Theelepel honing
Theelepel honing mosterd
Thee lepel yoghurt
Scheutje balsamico azijn
Snufje himalaya zout
Snufje zwarte peper
Snufje dille

 

Bereidingswijze
Was alle groente, snij de radijs en dadels in schijfjes. En rooster de pijnboompitten op een laag vuur. Maak de dressing in een apart bakje en roer alles goed door elkaar. Vervolgens doe je alle ingrediënten bij elkaar, zonder dressing. Pas als je de maaltijd gaat nuttigen, kan de dressing erbij.

 

Variatietip: Wissel de radijs in voor 75 gram frambozen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.