Afgelopen zaterdag was ik in Amsterdam en aten we met z’n 5e bij een vriendin thuis. Een paar van ons namen wat te eten mee, ik koos voor deze soep. Het is makkelijk meenemen en ook nog is ontzettend lekker. De venkel geeft een frisse smaak aan de soep en het is bekend dat ze de spijsvertering bevorderen, de vorming van darmgassen tegen gaan en helpen tegen een opgeblazen gevoel.

Ingredi├źnten
– 2 dikke prei
– 2 venkels
– 2 blokjes groentebouillon, zonder gist. (ekoplaza)
– Stuk gember wortel, geschild en fijngesneden.
– Kurkuma, kerrie, peper, Himalaya zout naar smaak toevoegen.
– 1,5 liter water.
– Kokosolie om in te bakken
– 100 ml volle room

Bereidingswijze.
Gember en de prei wokken in kokosolie tot het zacht is. Voeg de kruiden toe en laat de venkel kort meebakken. Voeg daarna het water met de bouillon toe. En laat het nog 20 min pruttelen. Daarna met de staafmixer alles pureren. Net voordat je het serveert kan je de room er nog doorheen roeren. (Daarna niet meer aan de kook brengen)

Variatietip: In de winter de venkel vervangen door 2 kleine pastinaken.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.